KORUJEN MATERIAALIT JA HOITO-OHJEET

Korujen materiaalit

Hopeakoruissa käyttämämme 925-hopea (eli Sterling silver) on 92,5 % hopeaa ja 7,5 % kuparia. Kaikissa hopeakoruissamme on käsinhiottu, kiillotettu pinta. Myös kivi-ja helmikorujen lukko-osat ovat hopeaa.

Käyttämämme helmet ovat makeanveden viljeltyjä helmiä ja kivikoruissa on pääsääntöisesti puolijalokiviä.

Sormuksissa ja korvakoruissa käytämme Zirkonia-kiviä (cubic zirkonia CZ), jotka ovat synteettisesti laboratoriossa valmistettuja kiviä, ja joilla on samat fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet kuin aidoilla kivillä. Zirkonioissa on briljantti-hionta.

Korujen hoito-ohjeet

Korujen hoito on yhtä tärkeää kuin minkä tahansa käytössä olevan vaatteen tai asusteen.

Kaikkien hopeakorujemme pinta on hiottu käsin ylellisen kiiltäväksi, mistä johtuen pinta saattaa näyttää likaiselta tai tummuneelta nopeammin, kuin esimerkiksi patinoitu tai mattapintainen koru. Hopeakoru myös tummuu helposti, jos sitä ei käytetä. Hopea on melko pehmeä materiaali ja väistämättä naarmuuntuu ja kolhiintuu, riippuen tietenkin kuinka kovassa käytössä koru on.

Korujen kanssa on oltava myös varovainen, etteivät ne pääse kastumaan, sillä erityisesti joissakin kivikoruissa käytettävä teräslanka saattaa tummentaa sisältä varsinkin vaaleat ja kirkkaat kivet, joissa tummuminen näkyy läpi. Helmikaulakoruissa ja -rannekkeissa sekä myöskin joissakin kivikoruissa on käytetty punontaan puuvilla- tai silkkilankaa, jotka eivät myöskään siedä kosteutta. Hopea kestää kyllä kosteutta.

Mitä enemmän hopeakorua käyttää, sitä vähemmän sitä tarvitsee kiillottaa. Hopea on helppo puhdistaa korujen puhdistukseen tarkoitetuilla puhdistusliinoilla tai puhdistusnesteellä, johon koru upotetaan hetkeksi ja huuhdellaan huolellisesti. Mikäli hopeakoru on kolhiintunut, sen voi aina hiotuttaa kultasepällä. Paljon likaa keränneen korun voi myös käyttää ultraäänipesussa kultasepällä.

Kivikorujen kanssa on varottava kastumista, mutta niidenkin hopea-ja lukko-osat voi kätevästi kiillottaa hopeankiillotusliinalla.

Lähes kaikki korut voi myös korjata. Ja korjaammekin omat korumme mielellämme itse tai kultasepällämme, mutta toki ne voi muuallakin korjauttaa.

Koruillamme on yhden vuoden takuu, minkä jälkeen katsomme tapauskohtaisesti korulle sattuneen vahingon ja veloitamme asiakkaalta korjauksesta aiheutuneet kulut, jotka olemme asiakkaalla ennen korjausta hyväksyttäneet.

 
-

© COPYRIGHT 2022 DIIPIIEN OY · DPN® IS A REGISTERED TRADEMARK OF DIIPIIEN OY · ALL RIGHTS RESERVED
KUVAT ANTTI KALAKIVI · REETA VILJAKAINEN · WEB DESIGN LAURI KOLMONEN · TEKNINEN TOTEUTUS MATIAS ARPIKARI